Beratung +49 (0) 80 66 - 98 69 000

  Kostenloser Versand

  14 Tage kostenloser Umtausch

  Sicher einkaufen dank SSL

obavijest o bateriji

Upute za odlaganje baterije
   
U vezi s prodajom baterija ili isporukom uređaja koji sadrže baterije, dužni smo upozoriti na sljedeće:
Kao krajnji korisnik, zakonski ste obvezni vratiti rabljene baterije. Stare baterije koje imamo ili koje smo imali u našem asortimanu možete besplatno vratiti u naše skladište za otpremu (adresa za dostavu) kao nove. Simboli prikazani na baterijama imaju sljedeće značenje:
Simbol prekrižene kante za smeće na kotačićima znači da se baterija ne smije odlagati s kućnim otpadom.
Pb = baterija sadrži više od 0,004% olova po masi
Cd = baterija sadrži više od 0,002 posto mase kadmija
Hg = baterija sadrži više od 0,0005 posto mase žive.


Posebne značajke kod prodaje starter akumulatora

U svezi s prodajom akumulatora za vozila, dužni smo, ukoliko ste krajnji potrošač prema § 10 BattG, naplatiti polog od 7,50 EUR po akumulatoru vozila uključujući porez na promet ako stari akumulator vozila ne vratite u vrijeme kupnje novog akumulatora vozila . Kaucija nije uključena u kupoprodajnu cijenu i prikazana je uz konačnu cijenu na artiklu.
 
Ako nam vratite stari akumulator vozila koji nosimo ili smo nosili kao novi akumulator u našem asortimanu u skladu s § 9 BattG, obvezni smo ga prema zakonskim odredbama besplatno preuzeti i vratiti iznos pologa.
U mjeri u kojoj smo izdali depozitni token u skladu s Odjeljkom 10 (1) rečenica 3 BattG, povrat pologa prilikom vraćanja starog akumulatora vozila ovisi o povratu tokena.
 
Lokacija povratka navedena je u adresi kontakata.
 
Vraćanje stare baterije poštom nije dopušteno zbog pravilnika o opasnim tvarima.
 
Alternativno, stari akumulatori vozila također se mogu besplatno predati u reciklažnim centrima. Polog koji prikupljamo plaća javnost – legalno recikliranje i
Nepovratna sredstva u reciklažnim centrima. Međutim, tamo imate mogućnost da se povrat starog akumulatora vozila potvrdi na vaučeru za polog. Polog za bateriju ćete dobiti natrag od nas nakon predočenja naljepnice o primljenom depozitu.


Molimo obratite pažnju na gornje upute.

Zuletzt angesehen